Business news from Ukraine

УКРАЇНСЬКА “ДОЧКА” СБЕРБАНКУ ЗМІНИТЬ НАЗВУ

1 Листопада , 2021  

Сбербанк Росії ухвалив змінити назву дочірнього АТ “Сбербанк” (Київ) на АТ “МР Банк” (АТ “Міжнародний резервний банк”), свідчить рішення Сбербанку Росії від 27 вересня, оприлюднене на його сайті.

Згідно з ним, акціонер також уповноважив правління банку самостійно ухвалювати рішення щодо порядку та умов використання нових знаків для товарів та послуг (ТМ).

Як повідомлялося з посиланням на матеріали Українського патентного відомства, Сбербанк ще у 2018-2019 роках подав до “Укрпатенту” заявки на реєстрацію назв “Міжнародний резервний банк” (МРБ) українською, російською та англійською мовами, а також пов’язані з цим торгові знаки.

Верховний Суд України у серпні 2021 року підтримав позицію державного Ощадбанку (Київ) та заборонив українській “дочці” найбільшого російського банку використовувати торгову марку “Сбербанк” в Україні.

Сбербанк Росії у третьому кварталі 2021 року класифікував активи дочірнього банку в Україні як заблоковані через законодавчі обмеження, які не дозволяють повноцінно розпоряджатися ними. У результаті материнський банк створив резерви під ці активи на 33,3 млрд рублів.

Сбербанк (раніше – дочірній банк Сбербанку Росії, до цього – банк “НРБ”) заснований у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними НБУ, станом на 1 вересня 2021 року Сбербанк за розміром загальних активів посідав 10-те місце (61,88 млрд грн) серед 72 банків, що діяли в Україні.

,