Business news from Ukraine

“НАФТОГАЗ” ІНТЕГРУЄ СЕРВІСИ MICROSOFT 365 ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЦИФРОВОЇ БЕЗПЕКИ

15 Листопада , 2021  

НАК “Нафтогаз України” проводить інтеграцію сервісів Microsoft 365 із використанням хмарних технологій та фіналізує процес продовження меморандуму про співпрацю з Microsoft щодо цифровізації роботи компанії, підписаного в грудні 2019 року.
“Microsoft продемонстрував попередній успішний досвід роботи в нафтогазовій промисловості і запропонував конкретні безпекові рішення, що корелюються з нашими обмеженнями, завданнями та ІТ-стратегією”, – наведено в повідомленні НАК у понеділок слова директора з інформтехнологій “Нафтогазу” Марини Квашніної.
У “Нафтогазі” повідомили, що щомісяця його співробітники проводять у Teams понад 1500 зустрічей, здійснюють 3500 аудіодзвінків. 1300 працівників користуються програмами Office 365, а захист комунікацій забезпечують сервіси M365.
“Централізація даних відбувається в межах загальної цифрової трансформації “Нафтогазу”, що передбачає комплексне впровадження IT-рішень в усіх сферах роботи компанії та її дочірніх підприємств”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, у НАК зазначили, що вже сьогодні побутові споживачі природного газу мають можливість приєднання до її тарифних пакетів через застосунок “Дія” в онлайн-режимі.
Наразі “Нафтогаз” також фіналізує процес продовження меморандуму про співпрацю з Microsoft, підписаного у грудні 2019 року. Документ спрямований на подальшу трансформацію ІТ-інфраструктури компанії та її бізнес-процесів шляхом впровадження інноваційних рішень у галузі хмарних та гібридних технологій, штучного інтелекту, машинного навчання, інформаційної безпеки, оптимізації видобутку, управління персоналом та інших напрямів.
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни (100% “Укргазвидобування” і 50%+1 акція ПАТ “Укрнафта”). Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах (100% “Укртрансгаз”) і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни (100% “Укртранснафта”), активно розвиває напрям постачання газу побутовим споживачам.
У 2018 році було створено “Нафтогаз Цифрові Технології” (Naftogaz Digital Technologies) – внутрішній сервісний ІТ-центр, який надає послуги в ІТ-сфері для “Нафтогазу” та його “дочок”.

, ,