Business news from Ukraine

На аукціон за 3 млрд грн виставлено київський ТРЦ “Магелан”

18 Вересня , 2022  

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) виставив на аукціон у системі “Prozzoro.Продажи” низку активів неплатоспроможного МР Банку, серед яких торгово-розважальний центр (ТРЦ) “Магелан” у Києві за стартовою ціною 3,1 млрд грн. релізі ФГВФО.

Згідно з ним, площа ТРЦ, що продається, по вул. Академіка Глушкова, 13б складає 28,5 тис. кв. м.

У складі інших лотів майновий комплекс площею 13 тис. кв. м у Хмельницькій області та права вимоги за двома кредитними договорами та дебіторська заборгованість.

Торги призначено на 12 жовтня.

Як повідомлялося, Національний банк України 25 лютого 2022 року відкликав банківську ліцензію та ліквідував банки, які перебувають під контролем Російської Федерації: АТ “Міжнародний резервний банк” (раніше – Ощадбанк) та “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк” (ПАТ “Промінвестбанк”), який на 99,77% належить ПАТ “Сбербанк Росії” та Державної корпорації розвитку “ВЕБ.РФ”.

ТРЦ “Магелан” раніше входив до активів групи “Край” бізнесмена Анатолія Юркевича. У середині вересня 2017 року АМКУ надав дозвіл ПАТ “Сбербанк” (Київ) придбати активи ДП “Край Проперті” у вигляді цілісного майнового комплексу ТРЦ.

,