Business news from Ukraine

Фондові індекси країн Європи не демонструють єдиної динаміки

26 Вересня , 2022  

Фондові індекси країн Західної Європи не демонструють єдиної динаміки під час торгів у понеділок.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 11:27 за київським часом знизився на 0,11% і склав 389,98 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100 піднявся на 0,06%, тоді як німецький DAX на 0,26%, французький САС 40 – на 0,33%. Італійська FTSE MIB зросла на 1,26%, іспанська IBEX 35 знизилася на 0,35%.

Побоювання щодо стану світової економіки посилюються на тлі стійко високої інфляції та агресивних заходів найбільших центробанків щодо її стримування, пише CNBC.

У центрі уваги, зокрема, знаходяться вибори в Італії.

Демократична партія Італії визнала поразку на дострокових виборах до парламенту, що відбулися в неділю, повідомляють ЗМІ.

Після оголошення офіційних результатів обробки 10% бюлетенів на виборах лідирує коаліція чотирьох правих партій, яка набрала 44% голосів. Найкращі результати у партії “Брати Італії”. Це означає, що її лідерка Джорджа Мелоні у разі приходу правоцентристів до влади може стати новим італійським прем’єром.

Заступник голови Демократичної партії Дебора Серракк’яні визнала поразку та заявила, що демократи переходять в опозицію.

Тиск на ринок також надає геополітичне напруження, що зберігається у зв’язку з референдумами, що проходять у ряді регіонів України про приєднання до Росії.

Тим часом рівень довіри бізнесменів до економіки Німеччини у вересні знизився до 84,3 пунктів з 88,6 пунктів у серпні, йдеться в доповіді дослідницької організації IFO. Показник знаходиться на мінімумі з травня 2020 року і виявився гіршим за прогноз аналітиків на рівні 87 пунктів, пише Trading Economics.

У лідерах падіння серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 є акції британської фінансової компанії Virgin Money UK PLC, які дешевшають на 6,7%.

Тим часом у лідерах зростання виявилися папери німецької Uniper SE, які додають 23,2%.

Акції швейцарського виробника систем опалення та вентиляції дорожчають на 8,4%, оскільки експерти Berenberg покращили рекомендацію щодо паперів компанії та підвищили їх ціновий орієнтир.

, ,