Business news from Ukraine

Антимонопольний комітет порушив справу проти “Терра-Фуд”

20 Жовтня , 2022  

Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) розпочала розгляд справи стосовно ТОВ “Террафуд” (ТМ “Терра-Фуд”) за провадження та розповсюдження ним сирного продукту, оформлення упаковки якого могло ввести в заблудження .

Як повідомляється на сайті відомства в четвер, АМКУ відкрив справу за скаргою споживача, який придбав сирний продукт Mozzaretta виробництва ТОВ “Террафуд”, сплутавши його з традиційним сиром моцарелла через схожий напис на упаковці та її оформлення у кольорах італійського прапора.

“Під час розгляду заяви було встановлено, що розміщений на лицьовому боці упаковки домінуючий напис латиницею Mozzaretta, зокрема, що шрифт цього напису (літери “TT” візуально схожі на “LL”) може створити у споживача помилкове враження щодо способу виготовлення та складу продукту (…) та вплинути на його намір придбати продукт цього підприємства”, – зазначається у повідомленні Комітету.

АМКУ нагадав, що справжній сир моцарелла відповідно до міжнародних стандартів може містити закваски з молочних та/або ароматичних бактерій, культури нешкідливих мікроорганізмів, сичужні або інші безпечні молокоосаджуючі ферменти, замінник кухонної солі, оцет, борошно та крихту, в деяких випадках – безпечні. , регулятори кислотності, стабілізатори та консерванти.

При цьому у складі продукту Mozzaretta під ТМ “Терра-Фуд” виявлено, зокрема, жири немолочного походження, що суперечить ст.1 закону “Про молоко та молочні продукти”.

Враховуючи зазначене вище, дії виробника щодо оформлення упаковки продукту містять ознаки порушення закону “Про захист від недобросовісної конкуренції”, повідомив Комітет і додав, що розпочато розгляд відповідної справи.

ДК “Терра Фуд” розвиває бізнес у трьох галузях – молочній, м’ясній та аграрній. Входить до п’ятірки найбільших виробників молочної продукції в країні.

Виробничі потужності 10 молокопереробних підприємств холдингу до російського вторгнення становили 31 тис. тонн сиру, 78 тис. тонн вершкового та вершкового масла, а також 61 тис. тонн цільномолочної продукції на рік.

Понад 100 найменувань м’ясної продукції групи виробляються на Тульчинському м’ясокомбінаті – понад 6 тис. тонн виробів на рік.

,