Гайсинський цукровий завод, що входить до складу агрохолдингу “Укрпромінвест-Агро” (УПІ-АГРО), розпочав виробляти цукор із сиропу, виведеного на зберігання під час виробничого сезону 2024 року, повідомила пресслужба агрохолдингу.
“Гайсинський цукровий завод – перший в Україні, де впроваджено технологічну схему переробки цукрового сиропу”, – наголосили в агрохолдингу.
Згідно з повідомленням, сезон сиропного виробництва цьогоріч триватиме 37 днів. Протягом цього часу із 48 тис. тонн сиропу планується виготовити 26 тис. тонн цукру.
Наразі уже понад 7 тис. тонн цукрового сиропу перероблено.
“Укрпромінвест-Агро” займається вирощуванням сільгоспкультур, виробництвом цукру, борошна, м’ясним і молочним тваринництвом. Земельний банк групи перевищує 116,5 тис. га. Агрохолдинг розташовано переважно в регіонах, які не зазнали вторгнення російських окупантів.
Цукровий бізнес групи представлено двома цукровими заводами у Вінницькій області. Загальні елеваторні потужності зі зберігання сільгоспкультур – 120 тис. тонн.
До складу “Укрпромінвест-Агро” входять ТОВ “Група «Агропродінвест», ПрАТ “ПК Поділля”, ТОВ “ПК Зоря Поділля”, ТОВ “Вінницький комбінат хлібопродуктів №2”, АФ “Дніпроагролан”, АФ “Іванківці”,ТОВ “Мас-Агро”, ТОВ “Правобережне” і ТОВ “Прогрес-НТ”.
Власником агрохолдингу з грудня 2019 року є син експрезидента України Олексій Порошенко.