Організатори Конкурсу:
– Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє
– Асоціація кавістів України
– Перша в Україні Школа сомельє “Майстер-клас”
Генеральний Інформаційний Партнер:
Комунікативна група “DRINKS+” – журнал “DRINKS+”, drinks.ua, онлайн газета “Drinks’ o’Clock”
Інформаційні Партнери: “Інтерфакс-Україна”, ж-л “Київ дипломатичний”
Партнери: ГС “Укрсадвинпром”, “Клуб експертів”
Мета проведення Конкурсу:
– Підтверження впливу теруару на якість вина України
– Визначення кращих вин від мікровиноробів по номінаціях
– Визначення кращих виноробних зон України для конкретних сортів винограду ( “районування сортів по теруару”)
– Популяризація вин України.
Результати Конкурсу будуть визначені за номінаціями:
– “Абсолютний Переможець Конкурсу” (вино, яке отримало найбільшу кількість балів від журі)
– “Переможець номінації Конкурсу” (номінація за сортовим принципом)
– “Народна Дегустація” (“фокус – група” спеціалістів-рестораторів м. Одеси).
Професійне журі Конкурсу , до складу якого війдуть відомі сомельє, кавісти, винороби, представники ЗМІ та галузі очолить – Рікардо Ф. Нуньєс, власник виноробень в різних країнах світу, експерт світового рівня.
Оцінка вин буде здійснюватись методом “сліпої” дегустації , за 100-бальною системою Роберта Паркера.
“Абсолютний Переможець Конкурсу” і “Переможці номінації Конкурсу” будуть презентувати свої вина 20 листопада 2022 р. в готелі «Intercontinental» (м. Київ) на VIII-му Міжнародному Форумі виноробів і сомельє.