Інгредієнти віскі, виявляється, можуть бути корисними для підтримки здоров’я шкіри, показало нове дослідження.
Дослідження, проведене Школою фармацевтики і наук про життя Університету Роберта Гордона (RGU) в Абердині, засвідчило, що піт-ель – осад, який залишається після процесу виробництва віскі і який використовують для годівлі тварин, – має антиоксидантні властивості і придатний для догляду за шкірою.
Вчені під час своєї роботи вивчали використання поживних речовин і поліфенолів з віскі в продуктах для догляду за шкірою. За їхніми словами, побічні продукти віскі вперше використовуються для дослідження антиоксидантної здатності клітин.
З’ясувалося, що пот-ель здатний зменшувати почервоніння і набряклість шкіри, поліпшити її зовнішній вигляд і боротися з вільними радикалами з навколишнього середовища.
Компанія Zaza & Cruz, що спеціалізується на натуральних продуктах для догляду за шкірою, яка брала участь у дослідженні, тепер використовує отримані дані у своїх продуктах.
Ініціатива такого дослідження RGU з’явилася завдяки японському дослідженню 1970-х років, яке довело сприятливий вплив процесу ферментації дріжджів із саке на шкіру.