Business news from Ukraine

Вірменія і Туреччина відкриють кордон для громадян третіх країн до початку туристичного сезону

20 Лютого , 2023  

Вірменія і Туреччина домовилися прискорити процес діалогу з метою остаточного відкриття кордону між країнами, заявив глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян.
“Досягнуто конкретних домовленостей. Є рішення прискорити процес діалогу з метою остаточного відкриття кордону між Вірменією і Туреччиною”, – сказав Мірзоян на засіданні уряду в четвер, представляючи підсумки свого візиту до Туреччини 15 лютого.
За його словами, досягнуто також домовленості про відкриття вірмено-турецького кордону для громадян третіх країн і власників дипломатичних паспортів Вірменії та Туреччини до початку туристичного сезону.
Міністр також повідомив, що направлені до Туреччини вірменські рятувальники в четвер повернуться додому через сухопутний кордон.
Зі свого боку, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що дії республіки з надання допомоги Туреччині мають виключно гуманітарний характер.
“Абсолютно неприйнятна критика на нашу адресу, оскільки не можу уявити ситуацію, що в сусідній країні мільйони людей потребують допомоги, і хтось може залишитися байдужим. Це неприйнятно”, – зазначив Пашинян.
З іншого боку, сказав він, Вірменія наголошує на необхідності зміни якості відносин у регіоні.
“Шкодую, що певна зміна відбувається в умовах такої трагедії. Але, напевно, людські трагедії роблять людей більш зрозумілими один одному. Це об’єктивна реальність. Сподіваюся, що це може стати новою відправною точкою для встановлення відносин між Вірменією і Туреччиною”, – сказав Пашинян.
Він також повідомив, що ескізний проєкт відновлення Анійського мосту на кордоні Вірменії та Туреччини готовий.

, , ,