Business news from Ukraine

Фондові індекси країн АТР падають у четвер

13 Жовтня , 2022  

Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у четвер, наслідуючи динаміку ринку акцій США.

Інвестори оцінюють протокол вересневого засідання ФРС США, який показав, що американський ЦБ, як очікується, продовжить підвищувати ключові ставки і утримуватиме їх на високому рівні доти, доки інфляція не продемонструє ознак уповільнення.

Тим часом, низка представників керівництва ФРС вважають, що в умовах невизначеності важливо буде коригувати темпи подальшого посилення грошово-кредитної політики, щоб обмежити ризик негативних наслідків для економіки, наголошується в протоколі.

Ринок тепер чекає на публікацію даних щодо інфляції в США у вересні, які можуть вказати на ефективність політики Федрезерва. Звіт міністерства праці буде опублікований у четвер о 15:30 кв, аналітики в середньому очікують, що споживчі ціни в Штатах минулого місяця зросли на 8,1% у річному вираженні після підйому на 8,3% місяцем раніше, згідно з Trading Economics.

Гонконгський Hang Seng до 8:13 мск втратив 1%, він падає шостий торги поспіль і знаходиться на мінімальній відмітці за останні 11 років. Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,08%.

У Гонконгу продовжують значно знижуватись акції технологічних компаній після того, як стало відомо, що США посилюють експортний контроль за високотехнологічною напівпровідниковою продукцією та обладнанням для виробництва чіпів. Папір JD.com Inc. (SPB: JD) втрачають у ціні 3,2%, Netease Inc. (SPB: NTES) – 2,8%, Tencent (SPB: 700) Holdings Ltd. – 1,3% та Alibaba (SPB: BABA) Group – 1%.

Водночас негативний вплив на інвесторів надає посилення коронавірусних обмежень у Китаї напередодні 20-го з’їзду Комуністичної партії КНР, який розпочнеться цими вихідними.

У лідерах зниження серед компонентів Hang Seng також торгуються акції девелоперів Country Garden Holdings (SPB: 2007) Co. Ltd. (-9,2%) та Longfor Group Holdings Ltd. (-4,4%), та банку China Merchants Bank Co. Ltd. (-4,2%).

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:20 за київським часом опустилося на 0,5%.

Лідерами падіння котирувань виступають папери Toho Co. Ltd. (-3,9%), Daikin Industries Ltd. (-2,9%) та Toto Ltd. (-2,8%).

Тим часом вартість Toshiba Corp. зростає на 7,6% на новини про те, що група інвесторів на чолі із Japan Industrial Partners Inc. висунула пропозицію про купівлю компанії за 2,8 трлн ієн ($19,06 млрд).

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,07%.

Капіталізація найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP опустилася на 0,8%, а акції її конкурента Rio Tinto 0,6%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:35 упав на 1,4%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. опускаються на 0,4%, вартість автовиробника Hyundai Motor знизилася на 1,5%.

,