Business news from Ukraine

Три хвилини енергійних рухів щодня можуть знизити ризики передчасної смерті на 40%

22 Грудня , 2022  

Поспішайте на автобус, піднімайтеся бігом сходами, грайте в салочки зі своїми дітьми, робіть прибирання у квартирі, танцюйте! Адже все це, згідно з новим дослідженням австралійських учених, справді збільшує тривалість життя.

Лише три хвилини енергійних рухів щодня можуть знизити ризики передчасної смерті на 40%, навіть якщо людина не займається спортом регулярно, встановили вчені.

Ідея про користь від фізичних навантажень на організм людини не нова. Багато досліджень пов’язують регулярні заняття спортом зі збільшенням тривалості життя. Фахівці в галузі громадської охорони здоров’я рекомендують виконувати помірні фізичні вправи протягом 150 хвилин на тиждень, щоб підтримувати здоров’я.

Проте всі попередні випробування в цій галузі були засновані на даних людей, які час від часу або регулярно тренувалися, і жодне з них не вивчало вплив сплесків активності протягом дня на організм людини.

Австралійські вчені зібрали дані понад 25 тис. британців віком від 40 до 69 років, які не відвідують зал і не займаються спортом. Усі вони носили спеціальні трекери активності, які відстежували частоту серцевого ритму, пульс і тиск.

Протягом трьох місяців учені аналізували інтенсивність рухів випробовуваних під час занять повсякденними справами. Вони встановили, що ті чоловіки і жінки, які в середньому приділяли 4,4 хвилини на день тому, що вчені назвали енергійною короткочасною фізичною активністю, мали на 30% меншу ймовірність померти, порівнюючи з тими, хто віддавав перевагу спокійному і розміреному темпу життя.

Дослідники також вивчили дані 62 тис. чоловіків і жінок, які регулярно або періодично займаються спортом. Вони отримали аналогічні результати: лише кілька хвилин виснажливих вправ під час тренування здатні знизити ризики передчасної смерті.

, ,