Business news from Ukraine

КХЗ “Каметсталі” відновив випуск коксу

15 Січня , 2023  

Коксохімічний підрозділ заводу “Каметсталь” гірничо-металургійної групи “Метінвест” (колишній Дніпровський коксохімічний завод, ДКХЗ, Кам’янське Дніпропетровської обл.) відновив роботу після вимушеної зупинки через обмеження електропостачання внаслідок масованих ворожих обстрілів.

Згідно з пресрелізом компанії, на початку 2023 року в коксовому цеху комбінату відновили роботу коксові батареї №1 і №5 і приступили до виробництва доменного коксу.

При цьому наголошується, що в період вимушеного простою фахівці підрозділу системно готували обладнання для відновлення роботи. Один з важливих етапів – підготовка до введення в експлуатацію обладнання, евакуйованого на “Каметсталь” з Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ), який перебуває в холодній консервації через бойові дії.

На меткомбінаті реалізували проєкт, спрямований на доставку і підготовку до роботи в коксохімічному підрозділі вагона гасіння, який раніше експлуатувався на АКХЗ. Устаткування призначене для транспортування гарячого коксу після його видачі з камер коксування на дільницю гасіння і потім на дільницю сортування, де здійснюється розподіл коксу за фракціями.

Згідно з повідомленням, у реалізації проєкту разом з каметсталівцями та авдіївськими коксохіміками взяли участь фахівці “Метінвест-Промсервісу”, які виконали демонтаж і подальше прибирання вагона гасіння. Придбане обладнання дає змогу створити резерв для працюючого вагона і забезпечує проведення його ремонту для підвищення надійності та безпеки експлуатації.

“Відновлення випуску коксу – міцна опора для доменного виробництва та ефективної роботи меткомбінату загалом. Коксохіміки “Каметсталі” працюють самовіддано і професійно, щоб у січні вивести обладнання на необхідні технологічні параметри. Також ми успішно підготували до експлуатації вагон гасіння з АКХЗ”, – сказав заступник директора з виробництва з коксохімічного підрозділу Роман Пуріс, якого цитує прес-служба.

Наразі, крім іншого, у підрозділі відновлюється виробництво сульфату амонію, цеху сіркоочищення, найближчим часом планує приступити до роботи відділення виробництва бензолу. Таким чином, запрацює весь технологічний ланцюжок коксохімічного виробництва на “Каметсталі”, пояснюється в повідомленні.

“Каметсталь” створено на базі ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи “Метінвест” за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

, ,