Business news from Ukraine

Україна та Єгипет розглядають реалізацію спільних логістичних проєктів у галузі АПК

12 Лютого , 2023  

Україна та Єгипет розглядають можливість реалізації спільних логістичних проєктів у галузі АПК, зокрема створення логістичного хаба в Єгипті для поставок українського зерна.

Як повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, відповідні домовленості досягнуто під час зустрічі очільника міністерства Миколи Сольського та надзвичайного і повноважного посла Арабської Республіки Єгипет в Україні Аймана Ахмеда Мухтара Ельгаммаля.

“Особливу увагу вони приділили детальному обговоренню можливості розширення торговельних відносин між Україною та Єгиптом і поглиблення співпраці в агросекторі. Пан Айман Ахмед Мухтар Ельгаммаль висловив зацікавленість Єгипту в реалізації спільних логістичних агропроєктів. Йдеться, зокрема, про створення логістичного хабу для поставок зерна. Микола Сольський зазначив, що Україна розгляне пропозицію Єгипту”, – зазначається в повідомленні Мінагрополітики.

Також під час зустрічі сторони обговорили реалізацію гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine і роль України в забезпеченні продовольчої безпеки світу.

Як повідомлялося, аналогічне бажання побудувати хаби для імпорту української сільгосппродукції висловили Сенегал, Нігерія та Гана під час візиту делегації Мінагрополітики до африканських країн у січні 2023 року.

Державне агентство Єгипту із закупівлі продовольства (GASC) 6 лютого закупило 60 тис. тонн кукурудзи українського походження. Сільгосппродукцію було закуплено в оператора Egyptian African Co двома партіями по 30 тис. тонн кожна за ціною $323/тонну.

, ,