Business news from Ukraine

Іпотечні ставки в США відновили зростання після підвищення ставки ФРС

12 Лютого , 2023  

Ставки за довгостроковими іпотечними кредитами в США відновили зростання цього тижня після зниження до мінімуму з середини вересня минулого року, пише MarketWatch.
Середня відсоткова ставка за 30-річними кредитами цього тижня піднялася до 6,12% річних порівняно з 6,09% тижнем раніше, свідчать дані державної іпотечної корпорації Freddie Mac. Роком раніше вона становила 3,69%.

П’ятнадцятирічні кредити надаються наразі в середньому під 5,25% річних проти 5,14% тижнем раніше і 2,93% рік тому.
“Після підвищення відсоткової ставки Федеральної резервної системи і несподівано сильного звіту про зайнятість ставки за іпотечними кредитами трохи зросли цього тижня. 30 річна ставка, як і раніше, коливається близько 6%, і зацікавлені покупці повертаються на ринок якраз до весняного сезону купівлі житла”, – зазначає головний економіст Freddie Mac Сем Хатер.

Freddie Mac розраховує середні ставки на основі даних від приблизно 80 організацій, що надають іпотечні кредити по всій країні. Ставки не враховують потенційні комісії та інші виплати, пов’язані з іпотекою.
Традиційно вартість іпотечних кредитів з невеликим відставанням повторює динаміку прибутковості американських держоблігацій, яка, своєю чергою, чуйно реагує на підвищення ставки Федеральною резервною системою і прогнози щодо її динаміки в майбутньому. Прибутковість 10 річних US Treasuries у п’ятницю перебуває в районі 3,684% річних порівняно з 3,524% тижнем раніше.

,