Українські виробники м’яса та м’ясної продукції попросили Міністерство аграрної політики та продовольства розглянути можливість експорту цієї продукції до Китаю, повідомила прес-служба відомства.
“Ми спеціально зустрілися з профільними асоціаціями та представниками Держпродспоживслужби перед поїздкою української офіційної делегації до Китаю, де обговорюватимуться деталі співпраці в частині експорту нашого м’яса, зокрема свинини. Нам важливо обговорити всі деталі між учасниками ринку, щоб це питання було вирішено результативно”, – сказав у вівторок на засіданні робочої групи з розвитку м’ясної галузі перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, слова якого наведені у прес-релізі.
У Мінагрополітики зазначили, що для українських експортерів м’яса птиці, яловичини та свинини Китай є одним із найпривабливіших ринків, оскільки найбільшу кількість заявок українські експортери м’яса наразі отримують саме з китайського ринку. Через COVID-19 і війну експорт, зокрема яловичини, до цієї країни було призупинено.
“Наразі відбувається певне потепління в торговельних відносинах між Україною та Китаєм і список наших експортерів яловичини, свинини продовжує розширюватися. Також на порядку денному стоїть питання і щодо експорту м’яса птиці”, – зазначено в повідомленні.
Відомство уточнило, що вже проведено обмін інформацією з ключових питань із китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які відбудуться найближчим часом.