Business news from Ukraine

Телеком-провайдер Vega збільшив дохід на 15%

11 Травня , 2024  

Телеком-провайдер Vega, що входить до групи ПрАТ «ВФ Україна» (ТМ «Vodafone Україна»), у 2023 році збільшив дохід на 15% порівняно з показником 2022 року – до 491,2 млн грн, повідомила прес-служба компанії у вівторок.

«Дохід національного телеком-оператора Vega за 2023 рік склав 491,2 млн грн, що на 15% більше, ніж у 2022 році. Основними джерелами надходжень компанії залишаються послуги широкосмугового швидкісного доступу до мережі інтернет, IP-телефонія для клієнтів бізнес-сегмента і дохід від продажів телеком-послуг іншим операторам/провайдерам”, – ідеться в повідомленні пресслужби.

Зазначається, що дохід від послуг, наданих клієнтам B2B і B2C за сучасними оптоволоконними технологіями, у 2023 році склав 261 млн грн.

За підтримки «Vodafone Україна» провайдер наростив капітальні інвестиції на 173%, як порівняти з показником 2022 року, до 281 млн грн, інвестуючи переважно в модернізацію та розвиток мереж, а також в енергоефективність, зазначено в повідомленні.

«Капітальні інвестиції порівняно з 2022 роком збільшилися на 173% і становили 281 млн грн. Переважно – це будівництво нових інтернет-зон GPON (Gigabit Passive Optic Network), модернізація мереж із технології FTTx на PON, закупівля акумуляторів, генераторів для забезпечення технічних майданчиків альтернативними джерелами живлення на випадок вимкнення від електропостачання”, – повідомив гендиректор Vega Сергій Скрипніков.

За його словами, у 2024 році Vega продовжить розширювати географію покриття GPON і також працюватиме над повним завершенням проєкту модернізації мережі із застарілих технологій FTTx на GPON.

У рамках інтеграції в групу «Vodafone Україна» національного оператора широкосмугового доступу до мережі інтернет «Фрінет» триває модернізація, спрямована на підвищення енергоефективності мережі компанії, уточнили в пресслужбі Vega.

«У 2024 році заплановані рекордні, за час існування компанії, інвестиції на забезпечення резервним живленням майданчиків і ZIP обладнання для відновлення мережі», – наголошується в повідомленні.

Раніше в ПрАТ «ВФ Україна» повідомили, що у 2023 році компанія збільшила інвестиції в розвиток нових оптоволоконних ліній на базі компанії Vega, а також придбала в серпні минулого року 90,6% акцій ТОВ «Фрінет». Протягом минулого року компанія активно розширювала покриття в містах присутності та розпочала будівництво мережі GPON у Миколаєві та Івано-Франківську. За 2023 рік побудовано мережу в 3,125 тис. багатоквартирних будинках з можливістю доступу до сучасного високошвидкісного інтернету для 411,426 тис. домогосподарств. Загалом доступ до послуги Vodafone Gigabit Net (послуга надається через оптоволоконну мережу спроєктовану за технологією GPON) доступний вже у більш ніж 6 тис. будинків в Україні. Кількість користувачів енергоефективного інтернету за технологією GPON зросла втричі.

, ,