Business news from Ukraine

В Індії та в Пакистані встановилася надмірна спека

21 Травня , 2024  

Хвиля сильної спеки в Пакистані спровокувала тимчасове закриття шкіл і проблеми з електропостачанням, повідомляє у вівторок Associated Press.

“Цього місяця збережеться виснажлива спека”, – заявив високопоставлений член Метеорологічного департаменту Пакистану Захір Ахмед Бабар. За його словами, температура може перевищити місячну норму на шість градусів Цельсія. Цього тижня в багатьох частинах країни вона перевищить 40 градусів.

У найбільш густонаселеній провінції країни Пенджабі через спеку цього тижня не працюватимуть усі школи, близько 18 млн учнів залишаться вдома. У деяких районах країни спостерігаються багатогодинні відключення електрики.

У понеділок повідомлялося, що аномальна спека спостерігається і в сусідній Індії. У Делі та прилеглих до столиці Індії районах протягом останньої доби температура повітря перевищила позначку в 47 градусів за Цельсієм. Влада оголосила червоний, максимальний, рівень погодної небезпеки в столиці, а також у штатах Раджастхан, Пенджаб, Уттар-Прадеш і Харьяна, де напередодні температура повітря варіювалася від 43 до 46 градусів за Цельсієм.

Очікується, що спека протримається в Індії ще не менше п’яти днів.

, ,