Business news from Ukraine

ЦГЗК провів капремонт однієї з ділянок дробильної фабрики за 2,4 млн грн

4 Червня , 2024  

Центральний гірничо-збагачувальний комбінат (ЦГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи «Метінвест», у рамках реалізації інвестиційної програми провів капітальний ремонт корпусу класифікації дробильної фабрики.

Згідно з прес-релізом, на проект «Метінвест» спрямував 2,4 млн грн.

При цьому наголошується, що на ЦГЗК продовжують системні ремонти обладнання для забезпечення безперебійного виробництва і щоб уникнути простоїв.

Пояснюється також, що обладнання корпусу класифікації – перевантажувальний вузол під час транспортування хвостів сухої магнітної сепарації. Серед обладнання – грохот і класифікатор, що відмиває бруд від хвостів. У результаті процесу фахівці отримують чистий щебінь, який використовують у будівництві автодоріг і залізничних колій.

Крім того уточнюється, що сходи, перехідні містки, майданчики цієї ділянки постійно перебувають під впливом агресивного середовища і взаємодіють з водою, тому оновлювати конструкції потрібно своєчасно.

Капремонт ділянки класифікації проводився чотири місяці. Серед ключових робіт – посилення несучих конструкцій колон і балок, заміна металоконструкцій майданчиків обслуговування обладнання (грохот, конвеєрів), а також металоконструкцій огорожі, зумпфа. Металоконструкції також отримали антикорозійний захист.

«Проведені роботи значно підвищили рівень безпеки для співробітників, мінімізувавши ризик травматизму, і забезпечили стабільність роботи обладнання класифікації», – наголосив начальник дробильної фабрики ЦГЗК Олександр Івашура.

ЦГЗК входить до п’ятірки найбільших виробників гірничорудної сировини України. Спеціалізується на видобутку і виробництві залізорудної сировини – концентрату і окатишів.

ЦГЗК входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є ПрАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній «Смарт-холдинг» (23,76%).

Керуючою компанією групи «Метінвест» є ТОВ «Метінвест Холдинг».

, , ,