Business news from Ukraine

Країни південної та центральної Європи зіткнулися з надзвичайно спекотною погодою

17 Липня , 2024  

Низка країн у південній і центральній Європі зіткнулися з надзвичайно спекотною погодою, повідомляють у середу європейські ЗМІ.

Зокрема, така ситуація спостерігається в Греції. В Афінах у середу закрили для відвідування Акрополь. Місцева влада оголосила, що ухвалила таке рішення, щоб забезпечити захист від спеки як співробітників, так і туристів. Очікується, що протягом дня температура повітря в столиці прогріється до 43 градусів за Цельсієм.

Крім того, у Греції запроваджено підвищений рівень небезпеки через лісові пожежі на тлі спекотної сухої погоди. У деяких регіонах країни ввели заборону на проведення, зокрема, будівельних робіт у середині дня, коли температура сягає пікових показників.

В Італії напередодні в 12 містах, зокрема в Римі, оголосили найвищий рівень небезпеки через спеку. За останні дні в різних частинах країни через таку погоду загинули чотири людини. МОЗ країни рекомендувало громадянам за можливості не виходити з дому і пити побільше води.

Згідно з прогнозом іспанської метеорологічної служби, найближчими днями на півдні країни повітря може прогрітися до 44 градусів за Цельсієм.

У Румунії температура повітря в багатьох районах останніми днями також тримається в районі 40 градусів за Цельсієм.

Лісові пожежі через спеку і вітер почалися в різних частинах Албанії.

Аномально спекотна погода встановилася і в Туреччині, де температура може сягати 40 градусів за Цельсієм. Очікується, що така спека в країні збережеться ще два дні.

, ,