Business news from Ukraine

Судно з 1 тис. тонн борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії – Єрмак

18 Липня , 2024  

Судно з 1 тис. тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії в межах президентської програми «Зерно з України» (Grain from Ukraine), повідомив у своєму Телеграм-каналі глава Офісу президента Андрій Єрмак.

«Ініціатива Grain from Ukraine президента Володимира Зеленського у співпраці з WFP відправила першу з трьох партій до Палестини, яка забезпечить продовольчу допомогу понад 100 тис. родин, які опинилися в епіцентрі конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС», – написав він, зазначивши, що ця партія стала першою поставкою до Палестини в межах цієї ініціативи.

Єрмак наголосив, що Україна продовжила надавати життєво необхідну допомогу безневинним мирним жителям, які страждають від нестачі продовольства і перебувають під загрозою голоду.

«Україна завжди була і далі залишатиметься донором продовольчої безпеки для всього світу. За час існування програми Україна постачала продукти харчування першої необхідності для багатьох країн, зокрема для Судану, Ефіопії, Кенії та Ємену. Продовольча безпека є одним із важливих пунктів Формули миру, і я закликаю всі країни приєднатися до наших колективних зусиль для її досягнення», – написав він.

За словами Єрмака, найближчими місяцями також заплановано відправлення інших суден. «Загалом у межах ініціативи Україна планує доставити понад 7 тис. тонн пшеничного борошна до Гази за підтримки донорів, включно з Норвегією, Австрією, Естонією, Францією та Ісландією», – зазначив глава Офісу президента.

, , , ,