Business news from Ukraine

«Київський метрополітен» уклав з “Автострадою” договір щодо будівництва метро на Виноградар на 13,8 млрд грн

15 Серпня , 2024  

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар, переможцем тендеру стало ТОВ «Група компаній Автострада».

Як повідомляють на сайті Київської міської державної адміністрації, термін виконання будівельних робіт встановлено в 30 місяців, а їхня вартість – 13 млрд 785 млн грн. Закупівлю проведено на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

«Наразі триває оформлення всіх дозвільних документів, передбачених законодавством, і передача будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться будівельні роботи», – ідеться в повідомленні.

У міськадміністрації наголосили, що будівництво метро не тільки вирішить транспортні завдання, а й забезпечить жителів Подільського району «цілодобовими надійними укриттями».

За даними КМДА, наразі вже побудовано правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції «Мостицька» до станції «Сирець». Крім того, завершено будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовано огороджувальні конструкції методом «стіна в ґрунті», кріплення котловану металоконструкціями. Споруджено основні конструкції суміщеної тягової підстанції, частково збудовано двоярусні тунелі.

У грудні 2023 року КП «Київський метрополітен» у судовому порядку розірвало договір з АТ «Київметробуд» через зрив термінів виконання будівельних робіт. У судовому порядку вирішується питання стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт, а також штрафних санкцій.

, , , , ,