Business news from Ukraine

Кеннеді-молодший оголосив про підтримку на виборах Трампа

24 Серпня , 2024  

Незалежний кандидат у президенти США Роберт Кеннеді-молодший заявив, що на майбутніх виборах підтримає кандидата від республіканців Дональда Трампа.
«Я буду надавати підтримку Трампу», – сказав він під час звернення до виборців.
При цьому Кеннеді-молодший пояснив, що це не означає припинення його передвиборчої кампанії. Він заявив, що його прихильники зможуть проголосувати за нього в тих штатах, де Трампу в будь-якому разі не вдасться набрати більшість голосів.
Водночас Кеннеді-молодший зазначив, що в 10 штатах, у яких шанси на перемогу є як у Трампа, так і в його суперника Камали Гарріс, він зніме свою кандидатуру, щоб не відбирати голоси у кандидата від Республіканської партії.
Протягом тижня американські ЗМІ писали, що Кеннеді може оголосити про вихід із перегонів найближчим часом.
Трамп у вівторок заявив CNN, що може в разі перемоги надати Кеннеді посаду у своїй адміністрації, якщо той відмовиться від участі у виборах і підтримає республіканців.
Кеннеді-молодший у квітні 2023 року висунув свою кандидатуру на участь у президентських праймеріз від Демократичної партії. Однак пізніше він заявив, що балотуватиметься як незалежний кандидат.
Американські ЗМІ останніми місяцями зазначали, що Кеннеді в разі участі у виборах не мав би серйозних шансів на перемогу. Водночас він у низці штатів міг забрати істотну кількість голосів у інших кандидатів, і, таким чином, вплинути на підсумки виборів.
70-річний Роберт Кеннеді-молодший є юристом з питань екології та активістом, який виступає проти вакцинації. Він – син колишнього сенатора від Нью-Йорка, генерального прокурора США Роберта Кеннеді і племінник 35-го президента Джона Кеннеді.
Раніше аналітичний центр Experts Club презентував аналітичний матеріал щодо найважливіших виборів у країнах світу у 2024 році, детальніше відео аналіз доступний тут – https://youtu.be/73DB0GbJy4M?si=eGb95W02MgF6KzXU

, ,