Business news from Ukraine

“Астарта” розпочала переробку цукрових буряків на заводі у Вінницькій області

27 Серпня , 2024  

Агропромисловий холдинг “Астарта”, найбільший виробник цукру в Україні, 24 серпня розпочав переробку цукрових буряків на заводі у Вінницькій області, загалом у сезоні працюватимуть п’ять заводів аграрної групи, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.
Згідно з повідомленням, наприкінці тижня заплановано запуски двох заводів у Полтавській області, а у вересні – ще двох.
“Сезон стартував успішно. Перше підприємство увійшло в режим і працює на повну потужність. Днями вже розпочнемо відвантаження перших партій високоякісного цукру для українських споживачів. Загалом наші інвестиції в цукровий сегмент були спрямовані на підвищення енергоефективності заводів. Також тримали фокус на підвищенні мотивації персоналу та якості продукції”, – розповів директор із переробки продуктів сільськогосподарського виробництва “Астарти” Ігор Рилик.
Водночас аграрні підприємства агропромхолдингу, які є основними постачальниками сировини для цукрових заводів “Астарти”, продовжують збирання цукрових буряків, загальна площа яких цього року становить 38 тис. га.
Наразі заводи холдингу працюють на власній сировині, а вже з 1 вересня цукрові буряки для переробки почнуть постачати і фермерські господарства, з якими “Астарта” співпрацює на постійній основі, уточнили в агрохолдингу.
Агрохолдинг “Астарта” 2023 року виростив 39 тис. тонн цукрових буряків, що на 20% більше, ніж роком раніше, завдяки рекордній врожайності цієї культури, що становила 58 тонн/га проти 56 тонн/га 2022 року, йдеться в річному звіті компанії в середу ввечері.
За інформацією агрохолдингу, рекордно високий урожай цукрових буряків продовжив період переробки до кінця січня 2024 року. Загалом кампанія з виробництва цукру у 2023 році тривала 130 днів проти 111 днів роком раніше.
“Астарта” у 2023-2024 маркетинговому році наростила виробництво цукру на 34% до рівня минулого року, яке становило до 377 тис. тонн. При цьому обсяг переробки цукрових буряків у 2023 році зріс на 37% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досяг 2,7 млн тонн. Частка ринку залишилася незмінною на рівні 21% у 2023 році.
Агропромхолдинг “Астарта”, найбільший виробник цукру в Україні, у 2023 році скоротив чистий прибуток на 5,0% – до EUR61,9 млн, а його EBITDA знизилася на 6,1% – до EUR145,77 млн за зростання виручки на 21,3% – до EUR618,93 млн.

, , ,