Business news from Ukraine

Київська прокуратура передала АРМА асфальтобетонні заводи білоруських компаній

6 Вересня , 2022  

За клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва заарештовано та передано до управління АРМА асфальтобетонні заводи, що належать білоруським компаніям, повідомляє Київська міська прокуратура.

У повідомленні, розміщеному в телеграм-каналі прокуратури у понеділок, зазначено, що вартість переданих активів становить близько 120 млн. грн.

“Наслідком встановлено, що у Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях провадять діяльність низка компаній, що спеціалізуються на виконанні різних видів дорожніх робіт. Кінцевим бенефіціарним власником зазначених компаній є Республіка Білорусь”, – інформують у прокуратурі столиці.

У повідомленні зазначається, що в рамках слідства вивчається діяльність зазначених компаній щодо присвоєння коштів держбюджету, що виділяються на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг з подальшою легалізацією коштів та виведенням за кордон. Також, як зазначається у повідомленні прокуратури, перевіряється можливе фінансування дій із метою захоплення держвлади, зміни кордонів території чи державного кордону України.

“Під час слідства три асфальтобетонні заводи, що знаходяться у Києві, Житомирській та Миколаївській області та належать згаданим компаніям, заарештовані та передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів”, – інформують у прокуратуру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Центрального апарату СБУ.

, , ,