Business news from Ukraine

ОККО сплатила понад 9,7 млрд податків

31 Липня , 2024  

Мережа автозаправних комплексів ОККО в січні-червні 2024 року перерахувала до бюджетів і соціальних фондів 9,741 млрд грн, що на 57%, або на 3,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2023 року.
“Безпосередньо з операційної діяльності за 6 місяців 2024 року заплачено 2,240 мільярда гривень податків і зборів. До цієї суми входить ПДВ (крім сплаченого на митницю при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”, – повідомляється на сайті компанії.
Крім того, ще 7,501 млрд грн сплачено під час імпорту товарів. Як пояснили в компанії, обсяги сплати податків у цій категорії залежать від того, імпортують підприємства групи пальне безпосередньо чи купують на внутрішньому ринку вже розмитнений продукт у представників іноземних заводів.
“У червні 2024-го ворог знищив дві наші нафтобази. Загалом же від початку повномасштабного вторгнення збитки ОККО внаслідок бойових дій склали $70 млн. Але ми працюємо далі – відновлюємо АЗК, інвестуємо, сумлінно платимо податки, допомагаємо ЗСУ”, – повідомив віцепрезидент ОККО з фінансів Назар Купибіда.
За його словами, за останні два з половиною роки група ОККО сплатила вже 33 млрд грн податків, а ще понад 1,8 млрд грн перерахувала як благодійну допомогу на підтримку армії та відновлення країни.
У першому півріччі 2024 року кожен автозаправний комплекс ОККО заплатив у перерахунку на один АЗК 5,629 млн грн податків і зборів, або 0,938 млн грн щомісяця. Цей показник на 23% вищий, ніж у першому півріччі 2023 року. Сплата податків з операційної діяльності на 1 літр реалізованого пального через АЗК ОККО склала за звітний період 3,40 грн/л, що майже на 1 грн вище, ніж у першому півріччі 2023 року – 2,43 грн/л.
OKKO Group об’єднує понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Флагманською компанією групи є концерн “Галнафтогаз”, який управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом “ОККО”, що налічує близько 400 автозаправних комплексів.
Засновником і кінцевим бенефіціаром групи є Віталій Антонов.

,