Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Тернопіль оголосив тендер на закупівлю автобусів за 2 млн євро

2 Вересня , 2024  

Комунальне підприємство «Міськавтотранс» Тернопільської міськради оголосило тендер на закупівлю автобусів завдовжки 8-11 м на загальну суму EUR2 млн у рамках програми «Міський громадський транспорт України», що фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).
Згідно з оголошенням ЄІБ, розкриття пропозицій заплановано на 5 листопада поточного року.
У тендерній документації зазначено, що автобуси мають бути повністю низькопідлоговими, з кількістю сидячих місць 20-35 шт.
Першу партію мають поставити не пізніше 32 тижнів від дати отримання постачальником авансового платежу, загалом контракт розраховано на 40 тижнів. При цьому ціна не є єдиним критерієм присудження контракту, але всі критерії вказуються тільки в документах на закупівлю.
Як повідомлялося, Тернопіль уже тричі намагався закупити автобуси в межах міжнародного тендера – востаннє тендер на закупівлю 15 автобусів завдовжки 9-12 м було скасовано наприкінці 2023 року.
За інформацією корпорації «Еталон», переможцем тоді було визнано турецьку компанію, але за період проведення тендера ціни на техніку зросли, і їм стало невигідно поставляти.
Спочатку тендер оголошували на початку 2021 року, заявки подавали білоруський МАЗ і корпорація «Еталон», яка чекала на перемогу в тендері, але процедура затягнулася, і його зупинили у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.
У рамках програми «Міський громадський транспорт» передбачалося виділення кредиту ЄІБ у розмірі до EUR2 млн на придбання «Міськавтотранс» 15 автобусів, включно із запчастинами, обладнанням та інструментами для техобслуговування і супутніми послугами.

, ,