Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Україна експортувала морським коридором 69 млн тонн вантажів

13 Вересня , 2024  

За 13 місяців роботи Українського морського коридору перевезено 68,6 млн тонн вантажів. З них 46 млн т – зернові.
При цьому в зазначений період “морським коридором” скористалися понад 2,5 тис. суден, які експортували продукцію в 46 країн світу, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій у фейсбуці.
У повідомленні наводяться слова віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад і територій Олексія Кулеби про те, що, незважаючи на ракетний удар РФ по цивільному судну, яке перевозило зерно з України до Єгипту, Україна й надалі забезпечуватиме ефективну роботу Українського коридору в Чорному морі.
“Україна і далі буде забезпечувати ефективну роботу Українського коридору в Чорному морі, щоб усі країни Африки та Близького Сходу отримували необхідну продукцію. Світ же має відповідно реагувати та посилювати санкційний тиск на росію за порушення міжнародного морського права”, – заявив Кулеба.
Він нагадав, що Росія системно атакує портову інфраструктуру, що прямо впливає на продовольчу безпеку у світі. За час повномасштабного вторгнення відбулося понад 50 таких атак, унаслідок яких пошкоджень зазнали понад 280 об’єктів портової інфраструктури, знищено понад 100 тисяч тонн агропродукції.
Раніше повідомлялося, що 12 вересня РФ завдала ракетного удару по цивільному судну, що перевозило зерно з України до Єгипту. Україна повідомила Організації Об’єднаних Націй і Міжнародній морській організації про цей злочин РФ. Судно, яке зазнало удару РФ у Чорному морі, йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс.

, ,